Opening Keet

Tennisvereniging St. George

Oeverland 2, Spierdijk | T: 0229-561675 De Keet feestelijk geopend !!


Afgelopen vrijdag, de 21ste maart hebben we de Keet geopend. Feestelijk geopend want het was dik voormekaar.

Omdat het samenviel met de start van ons eerste” Hobaho open” toernooi was er de vrijdagmiddag behoorlijk reuring op het park.

Rosa was druk in deweer om alle tulpen die Rober geregeld had in de bloemenbakken te zetten en het allemaal  feestelijk aan te kleden.

Arjan Smit, Peter van Langen en Leek Tulips uit Berkhout sponsorde heel veel tulpen en daar hebben ze echt wat leuks van gemaakt. 

Iedereen die meedoet gaat dat zien natuurlijk maar iedereen die niet meedoet, nodig ik bij deze uit om het te gaan bekijken.

Het is ziet er echt heel gezellig en mooi uit !! Aad Kunst en ik waren namens het feest comité druk in de weer om de stabarren, de stoelen en tafels, de slingers en noem maar op in de nieuwe keet te plaatsen.

Als je daar dan ben dan kom je Co Smal tegen die Rosa hielp met haar tulpen, Ron en Thea natuurlijk die voorbereidingen

troffen voor het Hobaho en de laatste hand legden aan de afbouw van de keet. Dirk Molenaar die altijd effe komt kijken en dan

weer van alles voor je doet. Ton Knijn die weet waar alles ligt en staat wat je nodig heb. In de keuken waren Corina, Nicolette en Monique druk in de weer om de hapjes te maken en te proeven. Astrid kwam even de collage brengen die zij en Monique gemaakt hebben en bleef gelijk helpen alle tulpen een goede plek te bezorgen op het park. Willem Snoek kwam mooi gebruind de muziek en de geluidsinstallatie in orde maken. Al met al een drukte van belang dus.


Uiteindelijk kwam alles dik in orde en waren we klaar voor de avond van de opening. Om 20.00 uur kwamen de eerste gasten binnendruppelen en zo rond half 9 telde Dirk er ongeveer 80. Dat was het moment voor mij om te gaan spreken en de belangrijkste mensen deze avond te gaan bedanken. De belangrijksten waren natuurlijk al die mannen die vanaf oktober tot maart al hun vrije zaterdagen opofferden om onder auspiciën  van de bouwcommissie  dit geweldige mooie gebouw te realiseren. Met heel veel energie, inzet, gezelligheid en vakmanschap hebben jullie een gebouw geschapen waar jullie  over 20 of 30 jaar nog steeds met plezier op terug gaan kijken. Daar ben ik van overtuigd. Ik had echt wel 10 mensen naar voren kunnen halen om dit gebouw te openen. Uiteindelijk hebben we er voor gekozen om de man die het toch het meest verdiende, het lintje te laten doorknippen.

Hij heeft de plannen gemaakt, onderhandelt met leveranciers, de planning gemaakt voor alle zaterdagen en de “zorg” gedragen als eindverantwoordelijke. Die man dat was Jos Snoek  !!   Hij was er blij verrast door vertelde hij me later. Zo werd het toch nog de kroon op zijn werk. 


De opening ging als volgt. Met zijn allen liepen we vanuit de grote kantine over de tennisbaan naar het poortje vlak voor de keet. Daar hebben we een lintje gespannen die Jos doorknipte. Corry Bos nam een paar foto’s natuurlijk en zo liepen we achter Jos aan de keet in. Daar stonden John, Jose, Corina, Jack, Henriette en Nicolette klaar met hapjes en drankjes om iedereen te bedienen. Volgens goed St George gebruik namen we een paar borrels van de club en de rest ging natuurlijk voor eigen rekening.  Door de grote opkomst en dorst kostte dit avondje de club niets dus dat was ook perfect. Zo rond half 1 was het feest gevierd en ging iedereen dik tevreden naar huis. 


Als voorzitter ben ik enorm trots op alle medewerkers, op St George als omni-vereniging, op het gebouw en op Spierdijk als dorp dat we dit met zijn allen hebben gerealiseerd.


Als afsluiter hebben we alle bouwers en hun partners uitgenodigd om op 12 april een avondje aan te gaan zitten met een BBQ  in onze nieuwe keet en daarna gaan we weer over tot de orde van dag.


Wim Laan