Clubkampioenschappen 2020

Tennisvereniging St. George

Oeverland 2, Spierdijk | T: 0229-561675

Clubkampioenschappen 2020 St. George is een feit

 

Beste lezers, na maanden van onzekerheid waar we eerst helemaal geen activiteiten mochten laten plaatsvinden, vervolgens werd het iets losser en jawel hoor, halverwege de maand augustus mochten verschillende sportactiviteiten weer los gaan. Zo ook voor de tennis. Daar een buurtvereniging zijn toernooi al had afgelast kwam er voor ons ruimte om onze clubkampioenschappen voorjaar en najaar samen te voegen tot 1 kampioenschap met alle onderdelen daarin verwerkt en welke gedurende een periode van 14 dagen gespeeld konden worden. De uitnodigingen werden naar de leden uit gestuurd en het leek wel of de meesten erop zaten te wachten. Maar liefst 80 deelnemers hadden zich met een maat opgegeven en het schema kon in elkaar gedraaid worden. Poules werden samengesteld waardoor een ieder minimaal 3 wedstrijden konden spelen.

Zaterdag 12 september was het dan zover, de eerste wedstrijden konden gespeeld worden. Gedurende deze 14 dagen waren de weergoden ons zeker goed gezind. We begonnen namelijk met temperaturen van 30 graden en volop zon. Slechts alleen de zaterdagavond, vóór de finaledag hebben we een paar buien gekregen. Iedereen kon volop genieten op en rondom de baan. Want vanwege de Corona hebben ook wij de nodige maatregelen moeten nemen. En over het algemeen hebben de mensen zich daar keurig aan gehouden.

Mooi was het om te zien, hoe de samenstellingen van sommige koppels waren; vader of moeder met zoon of dochter, echt leuk en gezellig.

Helaas viel er op de 1e dinsdag van het toernooi één van de lichtmasten uit, waardoor er slechts alleen op baan 3 nog volop licht was, en bij baan 2 gedeeltelijk. Dan zou je deken, dat de organisatie wel volop in de stress zal schieten omdat het schema in de war gaat lopen. Maar mensen, deze geleerden zijn echt niet voor één gat te vangen en moeiteloos hebben ze alles kunnen schuiven en gewoon weer op de rit gekregen. In de loop van de week was de lichtmast ook weer gerepareerd, waardoor het programma weer verder kon gaan.

Op vrijdagmiddag 18 september was het de beurt aan onze jeugd. Onder begeleiding van Ringo Smit en Nanon Klaver hadden ze een paar leuke wedstrijdjes gespeeld. In totaal deden er 8 jeugdleden aan mee en aan het eind van “de strijd” bleek Mick Feld de meeste punten vergaard te hebben en mocht zich als winnaar uitspreken. Namens het bestuur wil ik Ringo en Nanon bedanken voor jullie goede zorg en ondersteuning bij het organiseren van deze middag / avond.

Tijdens de finaledag was het aardig druk op het sportpark van St. George. Er was een vol programma bij de handbal, bij de voetbal waren er aardig wat wedstrijden en natuurlijk een vol programma bij de tennis. Onder normale omstandigheden zou dit een mooi scenario zijn geweest voor een topfeest, maar ja hè, de corona brengt andere wetten met zich mee. Dit heeft ons doen besluiten, om geen feestavond te houden, om geen officiële prijsuitreiking te doen en ook geen verloting. We konden het ons niet veroorloven om het risico te lopen, dat er teveel mensen zich op een kleine ruimte zouden bevinden.

Dus na iedere finale wedstrijd kregen de nummers 1 en 2 direct hun prijzen uitgereikt. Iedere deelnemer heeft bij aanvang van hun 1e wedstrijd een groen lootje ontvangen en op de finaledag heeft een deskundige / willekeurige  panel verschillende lootjes getrokken en die aan de prijzen gehangen. Op dit moment ligt er nog 1 prijs op een eigenaar te wachten. Heb e meegedaan en heb je lot

                        GROEN 455

In je bezit, dan kan jij je melden bij Kees Schoon om je prijs op te halen.

Dan nu de nummers 1 en 2 in de diverse poules:

Heren Dubbel 6

1e plaats: Stefan Blaauw + Dave Laan

2e plaats: Jochem Martens + Remco Ruijter

 

Heren Dubbel 7

1e plaats: Wim Laan + Dave Laan

2e plaats: Karel Sleegers + Daan Sleegers

 

Heren Dubbel 8

1e plaats: Pascal Klaver + Ringo Smit

2e plaats: Kees Schoon + Peter Vriend

 

Gemengd Dubbel 6

1e plaats: Jeroen Feld + Brenda Knijn

2e plaats: Rob Groot + Kristel Commandeur

 

Gemengd Dubbel 7

1e plaats: Jochem Martens + Danique Berkhout

2e plaats: Lars Dol + Fleur van Leeuwen

 

Gemengd dubbel 8
1e plaats: Kees Ruijter + Jorien Ruijter

2e plaats: Sven Blokdijk + Ilse Blokdijk

 

Dames Dubbel 7

1e plaats: Astrid Koopman + Mariëtte Snoek

2e plaats: Joke van Hees + Marga Sleegers

 

Dames Dubbel 8

1e plaats: Femke Blaauw + Pien Groenveld

2e plaats: Marleen Knijn + Iris Knol

 

Dan wil ik vanaf deze plaats een paar mensen gaan bedanken. Allereerst de sponsors, van wie wij diverse producten kregen aangereikt.

  • Bakkerij en dagbesteding Het boetje, welke fantastische prijzen gemaakt hadden voor de finalisten
  • Volendammer Vishandel Obdam voor de hapjes gedurende de finaledag
  • Gilbert Kappers voor een bon voor de loterij
  • Kapsalon Ed Laan voor een bon voor de loterij
  • Borst Bier voor een bierpakket voor de loterij

Tevens wil ik alle mensen bedanken die een TC dienst hebben gedraaid, en de mensen die een kantinedienst hebben gedraaid. Dankzij jullie was het toernooi een mooi geheel.

Ook wil ik onze kantinebaas Ron De Decker bedanken, die samen met zijn compagnons Co Smal, Willem Snoek en Rob Knijn alles volledig op de rit hebben. Helaas kon Thea er dit jaar door omstandigheden niet bij zijn, en ik spreek namens iedereen als ik Thea heel veel beterschap wil wensen en laten we hopen op een spoedig herstel.

Verder wil ik de volgende dames van de Tenniscommissie bedanken voor hun inzet tijdens het toernooi en zeker dank voor de lekkere hapjes;

Joke van Hees, Bianca Bargman, Marijke Commandeur, Tiny Zomer, Linda Dekker en Nadine Troost.

En tot slot wil ik vol lof de wedstrijdleiding bedanken, die deze 2 weken alles volledig onder controle hadden. Kees Schoon en Aad Kunst, ontzettend bedankt voor jullie inzet en goede zorgen.

En of het zo had moeten zijn, het toernooi is gespeeld en de maandagavond daarna werden de regels omtrent de corona verscherpt, waardoor we allemaal blij waren, dat we dit toernooi maar toch hebben kunnen laten plaatsvinden.

Als laatste wil ik alle deelnemers, al het publiek en iedereen die ik vergeten ben op te noemen, bedanken, dat een ieder (onder deze speciale corona-omstandigheden) zich voor zover mogelijk prima aan de regels hebben gehouden. Wij als bestuur zijnde kijken terug, op een geslaagd toernooi.

 

Namens het gehele tennisbestuur groet ik u, en let goed op elkaar

Jeroen Knijn